Tapahtumat

Kielitaidon arviointi -verkkokoulutus lauantaina 5.12. klo 12-15

Haluaisitko päästä testaamaan, kuinka hyvin oma arviosi S2-opiskelijoiden tekstien tasosta täsmää niiden saamiin YKI-arviointitaulukon arviointeihin (A1.1-C2.2.)? 

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry järjestää maksuttoman kielitaidon arvioinnin virtuaalisen työpajan lauantaina 5.12.2020 kello 12-15. Työpajan alustaa YKI-arvioija Tuomo Polo, joka kertoo Yleisten kielitutkintojen arvioinnista. Tuomo myös johtaa keskustelua Zoom-työpajassa.

Osallistujat saavat Jyväskylän yliopiston CEFLING- ja TOPLING- hankkeiden keräämät, taitotasoarvioidut näytteet muutama päivä ennen koulutusta sähköpostiin. Niiden sijoittamisesta taitotasoille käydään keskustelua pienryhmissä sekä yhteisesti kaikkien osallistujien kesken. Vertaamme arvioitamme hankkeiden taitotasoarvioijien antamiin arvioihin. Arvioimme myös pari lyhyttä puhenäytettä, jotka kuuntelemme työpajassa.

Koulutus on ilmainen. Ilmoittaudu kuitenkin tiistaihin 1.12.2020 mennessä, jotta saat etukäteen tutustuttavaksi kirjalliset näytteet, EVK-arviointitaulukon ja YKI-arviointitaulukon sekä Zoom-linkin koulutukseen. Ilmoittautumislinkki lähetetään jäsenille sähköpostilla tai se löytyy myös yhdistyksen Facebook-sivulta (Pohjois-Suomen S2-opettajat). 

 

 

Sääntömääräinen kevätkokous tänä vuonna etänä torstaina 28.5. klo 17

Tervetuloa yhdistyksen kevätkokoukseen, joka järjestetään tänä vuonna etänä torstaina 28.5. klo 17 alkaen Zoomissa. Käymme läpi sääntömääräiset asiat, mutta myös vaihdamme kuulumisia ja suunnittelemme tulevaa toimintaa.

Pyydä linkki kokoukseen osoitteesta pss2hallitus@gmail.com tai käy katsomasta se Facebook-ryhmästä Pohjois-Suomen S2-opettajat.

Zoom-yhteys on turvattu, sillä tapaaminen järjestetään yliopiston Zoomin kautta.

Zoom-tapaamiseen voit osallistua selaimessa (join from browser) tai voit ladata itselle sovelluksen puhelimeen tai tietokoneelle. Voit ladata sovelluksen ennakkoon tai seurata ohjeita, jotka saat kokouksen linkkiä klikattuasi. Tapaaminen on auki klo 16.30 alkaen.

Jos haluat tehdä aloitteen, toimita se hallitukselle su 17.5. mennessä. Kokouksessa toki käydään avointa keskustelua ilman virallisia aloitteitakin. Kokoukseen ovat tervetulleita yhdistyksen jäsenet ja muutkin kiinnostuneet.

Kevätkokouksessa käsiteltävät asiat:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
5. Ilmoitusasiat
6. Oppilaitosten kuulumiset
7. Edellisen vuoden toimintakertomuksen vahvistaminen
8. Tilinpäätös ja toiminnantarkastajan lausunto
9. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
10. Tulevien tapahtumien suunnittelua
11. Aloitteet
12. Muut esille tulevat asiat
13. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!

 

PERUTTU: Finn Lecturan S2-kirjaesittely 31.3.2020 Oulun yliopistolla

- pyrimme järjestämään tapahtuman myöhemmin

 

S2-OPEKAHVIT 

S2-opekahvit ke 26.2. Vuolle-opistolla

Tervetuloa tapaamaan muita S2-opettajia kahveille keskiviikkona 26.2. klo 17.00. Paikka on Vuolle-opisto ja osoite Nahkatehtaankatu 2, Oulu (Hilikun ja Åströmin talo). Tila on toisessa kerroksessa sijaitseva Vuolle Cafe. Yhdistys tarjoaa kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Ideana on vaihtaa kuulumisia rennossa ympäristössä sekä tutustua toisiin.

Opiskelijat ovat myös tervetulleita!

Kahvitteluhetki on maksuton, eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

 

SYYSKOULUTUS JA SYYSKOKOUS 2019

Tervetuloa syyskoulutukseen lauantaina 30.11.2019 Oulun yliopistolle Agora-saliin.

Aikataulu:
9.00 kahvia, teetä ja voileipää
9.30–11.30 Nina Maunu: Toiminnalliset menetelmät kielen oppimisessa
11.30–12.30 lounas (omakustanteinen)
12.30–14.00 Nina Maunu
14.00–14.15 tauko
14.15–15.00 Tanja Seppälä: Improvisaatioteatteri opettajan työkaluna
15.00 koulutuksen päätös
15.15–16.30 Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n syyskokous

Hinta:
20 € yhdistyksen jäsenet ja opettajaopiskelijat
40 € muut osallistujat

Päivän pääsisältö on espoolaisen kokeneen opettajan,
FM Nina Maunun toiminnallinen s2-opetus ja -arviointi. Osallistuja saa kuulla, kokeilla ja kehittää toimivia menetelmiä kielen opetuksen rikastuttamiseksi. Nina Maunun menetelmistä ja aiemmista koulutuksista voi lukea hänen kotisivuiltaan ninamaunu.com ja suositusta Facebook-ryhmästä Toiminnallinen kielen oppiminen.

Koulutuksistamme saaduissa palautteissa on toivottu usein konkreettisia vinkkejä opetukseen. Tule hakemaan niitä tästä koulutuspäivästä ja ota kaverisikin mukaan! Koulutus toteutuu, jos osallistujia on vähintään 20.

Päivän lopuksi improvisaatioteatteri Uniikki Unikornin jäsen, suomenopettaja, FM Tanja Seppälä esittelee improvisaatioteatterin mahdollisuuksia opettajan työkaluna.

Vaikka painotus on suomenopetuksessa, koulutuksesta hyötyvät esim. äidinkielen ja vieraiden kielten opettajat eri kouluasteilla sekä luokan- ja erityisopettajat.

Ilmoittautuminen ja osallistumismaksu 31.10. mennessä https://forms.gle/U1k3HB7jjLuHzmQ46

Kerrothan koulutuksesta myös kaverillesi ja kollegallesi! Vinkkaa työnantajallesi, että Oulussa on nyt tarjolla edullinen koulutus.

Tervetuloa, tavataan marraskuussa!
Yhdistyksen hallitus

 

Koulutuspäivä

Koulutuspäivä järjestetään 10.11. klo 8.30-15.30 Oulun yliopistolla, Telluksen Business Kitchenissä. Koulutuksen aiheena olivat kielitietoisuus ja kuuntelemisen opettaminen. Koulutus tarjoaa käytännön vinkkejä puheen ymmärtämisen opettamiseen ja arviointiin, S2-oppijan puheenymmärtämisen vaikeuksiin vastaamiseen sekä kielitietoisuuden edistämiseen työyhteisössä.

Kouluttajat ja ohjelma:

Kielitietoisuus työyhteisöllisenä haasteena

Eija Laasonen-Tervaoja, DivEd-suunnittelija kieli- ja kulttuuritietoisen opettajuuden ja opettajankoulutuksen kehittämishankkeesta, Oulun yliopisto

Kuuntelemisen ja puheenymmärtämisen opettaminen ja arviointi

Saara Laakso, S2-opettaja ja tohtorikoulutettava, Soveltavan kielentutkimuksen keskus, Jyväskylän yliopisto

Virkistysilta

S2-opettajien virkistysilta on perjantaina 28.9.2018 klo 18 Kiimingin Jäälissä. Tule verkostoitumaan, jakamaan kokemuksia ja viettämään hauskaa iltaa. Tapahtuma on jäsenille ilmainen.

Kevätkokous 30.5.2018 klo 18

Pohjois-Suomen S2-yhdistyksen kevätkokous on keskiviikkona 30.5. klo 18 Oulun yliopistolla salissa HU108. Kaikki ovat tervetulleita! Kokouksessa kaksi vastavalmistunutta suomen kielen maisteria esittelee S2-aiheista gradututkimustaan alustuksena keskustelulle. Tarjolla myös kahvia, teetä ja kollegoiden kuulumisia.

 

Tervetuloa Pohjois-Suomen S2-opettajien viini-iltaan!

Viini-ilta pidetään perjantaina 2.3. klo 18 Laura Nivan luona Oulun keskustassa. Viini-illassa voit aloittaa mukavasti mahdollisen alkavan hiihtolomaviikon ja tutustua helposti muihin S2-opettajiin, joita esimerkiksi tämän vuoden hallituksessa on monelta koulutusasteelta.

Jos olet kiinnostunut, voit ilmoittaa siitä kommentoimalla jotain facebook-viestiin tai vastaamalla tähän sähköpostiin (pss2hallitus@gmail.com), jotta osaamme varata tarpeeksi viiniä ja pientä naposteltavaa.

 

SYYSKOKOUS 21.11.2017

Yhdistyksen syyskokous järjestetään tiistaina 21.11. klo 18 OAKK:lla. Kaikki yhdistyksen jäsenet ja toiminnasta kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan vaikuttamaan, rohkeasti vaan paikalle.

Kokouksessa käydään läpi kulunutta vuotta ja valitsemme ensi vuodelle uuden hallituksen. Jos järjestötoiminta kiinnostaa yhtään, on tämä erinomainen tilaisuus päästä verkostoitumaan, vaikuttamaan ja järjestämään mukavia tapahtumia. Myös kaikki alan opiskelijat ovat erittäin tervetulleita!

Jos olet toiminnasta kiinnostunut, mutta haluaisit tietää toiminnasta etukäteen lisää, laita viestiä täällä Facebookissa tai osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com.

Syyskokous 21.11.2017
Aika: kello 18.00
Paikka: OAKK, Nahkatehtaankatu 2, 2. kerros (käynti sisäpihan puolelta ovi E)

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valinta.
3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Esityslistan hyväksyminen
5. Vuosikatsaus
6. Toimintasuunnitelma
7. Talousarvio ja jäsenmaksun suuruus
8. Hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta
9. Toiminnantarkastajan ja varatoiminannantarkastajan valinta
10. Aloitteet
11. Tulevat tapahtumat
12. Kokouksen päättäminen

 

 

SYYSKOULUTUS 2.9.2017:

S2-oppijoiden oppimisvaikeudet ja oppijan tukeminen

 

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry järjestää yhdessä Oppimistaidon kanssa koulutuksen S2-oppijoiden oppimisvaikeuksista ja oppijan tukemisesta. Kouluttaja on suomen kielen opettaja ja erityisopettaja Anu Arvonen. Koulutus on lauantaina 2.9.2017 Oulun yliopistolla Linnanmaalla.

Koulutus kestää 6 tuntia (6x45 min), ja pidämme noin tunnin ruokatauon. Tarkemmat kellonajat varmistuvat myöhemmin kouluttajan lentojen mukaan. Pyrimme aloittamaan ennen kello 12:ta. Salitieto lähetetään osallistujille sitten, kun tiedämme osallistujamäärän.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Koulutuksessa pohditaan, mitä oppimisvaikeudet ovat ja miten erilaisia oppimisen vaikeuksia voidaan huomioida opetuksessa ja tuen järjestelyissä. Koulutuksessa käsitellään kieleen liittyvien vaikeuksien lisäksi tarkkaavuuden ja toiminnanohjailun vaikeuksia. Keskeinen kysymys on, miten suomi toisena kielenä -opettaja voi tukea oppilasta/opiskelijaa ko. vaikeuksissa. Tarkoituksena on jakaa sekä tietoa että yhteisiä kokemuksia.

KOULUTUKSEN HINTA

Koulutuksen hinta on 50 euroa Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n jäsenille sekä opiskelijoille ja 60 euroa muille. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki suomea opettavat koulutusasteesta riippumatta, sillä niin lapsilla, nuorilla kuin aikuisilla voi olla samankaltaisia oppimisvaikeuksia. Kirjoitamme tarvittaessa osallistumistodistuksen.

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry tarjoaa kahvia sekä teetä ja jotain pientä purtavaa, mutta lounas on omakustanteinen. Voit joko käydä syömässä yliopiston lounasravintolassa (lounas maksaa noin 8 €) tai ottaa omat eväät mukaan.

KOULUTUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen sähköpostitse. Ilmoittautua voit vastaamalla tähän sähköpostiin tai lähettämällä erillisen sähköpostin osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com. Kerro viestissä nimesi, koulutusasteesi ja onko sinulla ruoka-allergioita.

Ilmoittautuminen on sitova. Lähetämme ilmoittautuneille vahvistusviestin ja maksuohjeet. Lähetämme lisäksi tarkemmat tiedot kellonajasta ja salista lähempänä koulutusta elokuussa.

Emme palauta esteen sattuessa osallistumismaksua, paitsi sairastapauksessa voimme palauttaa osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Voit myös vaihtaa toisen osallistujan tilallesi.

KOULUTUKSEN TOTEUTUMINEN

Koulutus toteutuminen on varmistunut. Voit vielä ilmoittautua mukaan.

Toivoisimme, että välittäisitte tietoa koulutuksesta kollegoillenne yli oppilaitos- ja kuntarajojen.

Kiitokset Oulun yliopiston suomen kielen oppiaineelle sekä S2-opettajat ry:lle, jotka mahdollistavat koulutuksen järjestämisen!

 

 

 

STIPENDIHAKU KEVÄT 2017

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry jakaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa stipendejä. Haluamme palkita S2-oppijan ahkerasta, innostuneesta asenteesta ja kehittymishalusta suomen kielen opiskelua kohtaan.

Jaamme kolme 20 euron stipendiä opintonsa päättävälle oppijalle: yhden lapselle, yhden nuorelle ja yhden aikuiselle S2-oppijalle.

Yksi stipendi jaetaan kullekin seuraavalle koulutusasteelle: perusopetus ja perusopetukseen valmistava opetus (lapset);  ammatillinen koulutus ja siihen valmistava koulutus, lukiokoulutus ja siihen valmistava koulutus, NUMA (nuoret); aikuiskoulutus eli kotoutumiskoulutus, luku- ja kirjoitustaidon koulutus, aikuisten perusopetus ja siihen valmistava opetus, aikuisten ammatillinen opetus ja siihen valmistava opetus.

Jos sinun koulutuksesi puuttuu edellä olevasta listasta, lähetäthän viestiä osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com ja täydennämme listan ensi vuotta varten. Voit siitä huolimatta lähettää ehdotuksesi.

Ehdottavan opettajan täytyy olla Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n jäsen. (Jos haluat liittyä, tässä liittymisohjeet: https://pohjoissuomens2opettajat.yhdistysavain.fi/liity-jaseneksi/) Saajaehdokkaan opettaja voi ehdottaa yhtä tai useampaa opiskelijaansa stipendin saajaksi. Vapaamuotoiset, maksimissaan yhden sivun mittaiset ehdotukset perusteluineen lähetetään osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com. Kirjoita viestin aiheeksi “Stipendihakemus”.

 

Lähetä ehdotuksesi perjantaihin 5.5.2017 mennessä. Kirjoita ehdotukseen myös koulun yhteystiedot ja oma nimesi ja omat yhteystietosi. Stipendin saajan valitsee Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n hallitus (hallituksen jäsenet eivät ole mukana oman koulutusasteensa ehdokkaiden valinnassa). Stipendiä ei myönnetä peräkkäisinä vuosina samaan kouluun.

Toimitamme stipendin opettajan ilmoittamaan koulun osoitteeseen toukokuun puolivälissä. Liitämme mukaan myös opettajan keskeiset perustelut. Opettaja saa valita itse, milloin stipendi luovutetaan opiskelijalle.

 

Jos et ole varma, oletko maksanut jäsenmaksumme tänä keväänä, voit lähettää viestiä osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com ja tarkistamme asian. Jos et ole varma, oletko paikallisyhdistyksen jäsen valtakunnallisen yhdistyksen kautta, voit käydä katsomassa sen jäsentiedoistasi S2-opettajat ry:n sivuilta tai voit pyytää meitä tekemään sen.

 

Terveisin

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n hallitus

 

 

SYYSKOULUTUS: 

 

Koulutuspäivä la 2.9.2017 S2-oppijoiden oppimisvaikeuksista ja oppijan tukemisesta

 

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry järjestää yhdessä Oppimistaidon kanssa koulutuksen S2-oppijoiden oppimisvaikeuksista ja oppijan tukemisesta. Kouluttaja on suomen kielen opettaja ja erityisopettaja Anu Arvonen. Koulutus on lauantaina 2.9.2017 Oulun yliopistolla Linnanmaalla.

Koulutus kestää 6 tuntia (6x45 min), ja pidämme noin tunnin ruokatauon. Tarkemmat kellonajat varmistuvat myöhemmin kouluttajan lentojen mukaan. Pyrimme aloittamaan ennen kello 12:ta. Salitieto lähetetään osallistujille sitten, kun tiedämme osallistujamäärän.

 

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ

Koulutuksessa pohditaan, mitä oppimisvaikeudet ovat ja miten erilaisia oppimisen vaikeuksia voidaan huomioida opetuksessa ja tuen järjestelyissä. Koulutuksessa käsitellään kieleen liittyvien vaikeuksien lisäksi tarkkaavuuden ja toiminnanohjailun vaikeuksia. Keskeinen kysymys on, miten suomi toisena kielenä -opettaja voi tukea oppilasta/opiskelijaa ko. vaikeuksissa. Tarkoituksena on jakaa sekä tietoa että yhteisiä kokemuksia.

 

KOULUTUKSEN HINTA

Koulutuksen hinta on 50 euroa Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n jäsenille sekä opiskelijoille ja 60 euroa muille. Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki suomea opettavat koulutusasteesta riippumatta, sillä niin lapsilla, nuorilla kuin aikuisilla voi olla samankaltaisia oppimisvaikeuksia. Kirjoitamme tarvittaessa osallistumistodistuksen.

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry tarjoaa kahvia sekä teetä ja jotain pientä purtavaa, mutta lounas on omakustanteinen. Voit joko käydä syömässä yliopiston lounasravintolassa (lounas maksaa noin 8 €) tai ottaa omat eväät mukaan.

 

KOULUTUKSEEN ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen maanantaihin 24.5.2017 mennessä. Ilmoittautua voit vastaamalla tähän sähköpostiin tai lähettämällä erillisen sähköpostin osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com. Kerro viestissä nimesi, koulutusasteesi ja onko sinulla ruoka-allergioita.

Ilmoittautuminen on sitova. Lähetämme ilmoittautuneille vahvistusviestin ja maksuohjeet 24.5 mennessä. Lähetämme lisäksi tarkemmat tiedot kellonajasta ja salista lähempänä koulutusta elokuussa.

Emme palauta esteen sattuessa osallistumismaksua, paitsi sairastapauksessa voimme palauttaa osallistumismaksun lääkärintodistusta vastaan. Voit myös vaihtaa toisen osallistujan tilallesi.

 

Menneet tapahtumat:

 

KEVÄTKOULUTUS JA KEVÄTKOKOUS

 

Lämpimästi tervetuloa Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n kevään koulutuspäivään!

Koulutus järjestetään lauantaina 22.4. Oulun yliopistolla salissa HU206.

MITÄ? Pohjois-Suomen S2-opettajien kevätkoulutus ja kevätkokous
MILLOIN? Lauantaina 22.4.2017 klo 13–16.30
MISSÄ? Oulun yliopistolla salissa HU206
KENELLE? Kaikki jäsenet, S2-opettajat ja opetustyötä tekevät ovat lämpimästi tervetulleita!

Koulutuksessa löydämme työvälineitä ja ratkaisuja työssä jaksamiseen, ja tarjoamme myös mahdollisuuden keskusteluun ja omien kokemusten jakamiseen. Koulutuksen ohessa järjestetään myös yhdistyksen kevätkokous.

Koulutuspäivän aikataulu:
13.00–15.00: Yhdessä tehden ja keskustellen tarkastellaan ja pohditaan opettajuutta sekä työtämme. Lisäksi käymme läpi, millaiset tekijät auttavat jaksamaan työssä ja millaiset tekijät tekevät työstä raskasta. Vetäjinä Tanja Seppälä ja Heidi Niemelä.
15.00–16.00: Kahvitauko, keskustelua ja yhdistyksen kevätkokous.
16.00–16.30: Rentoutumista ja mielikuvamatka yhdessä Saara Al-Khanjin johdolla.
16.30 → Kiinnostuneet voivat lähteä halutessaan yhdessä lasilliselle Kaijonharjuun.

Pohjois-Suomen S2-opettajat tarjoaa kahvia ja pientä purtavaa kahvitauolla. Ilmoittauduthan sähköpostitse osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com torstaihin 20.4. mennessä!

Koulutus on ilmainen kaikille yhdistyksen jäsenille, ei-jäsenille hinta on 5 €. Osallistumismaksun voi maksaa joko käteisellä paikan päällä tai tilisiirrolla (FI89 4730 0010 3121 88, viitenumero 25263).

Muistathan, että voit edelleen maksaa yhdistyksen jäsenmaksun (10 €) tälle vuodelle. Tarkemmat ohjeet nettisivuilla: https://pohjoissuomens2opettajat.yhdistysavain.fi/liity-jaseneksi/
 

 

SYYSKOULUTUS

 

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n syyskoulutus järjestetään pyhäinpäivänä lauantaina 5.11.2016.

Huom! Paikka on muuttunut. Pyhäinpäivän vuoksi emme pääsekään Oulun yliopistolle ja koulutus pidetään PSK-Aikuisopistolla.
 

Osoite on Kansankatu 47, B-ovi ja 3. kerros. Kiekollisia parkkipaikkoja on rakennuksen edessä kadulla. Rakennuksen alakerrassa on kuntosali, Megazone ja kangaskauppa.
 

Alla on päivän ohjelma:
 

11.00 - 11.45 Mikä on Oulun maahanmuuttajaneuvosto?
(maahanmuuttajaneuvoston jäsen Bernadett György)


n. 11.45 - 12.15 kahvitauko
 

12.15 - 13.30 Suomalaisten asenteet maahanmuuttajien puhumaa suomea kohtaan (tohtorikoulutettava Heidi Niemelä Oulun yliopistosta)

Koulutus on ilmainen!

 

Tarjoamme kahvin ja teen. Leivomme makeaa purtavaa. Jos haluat ostaa niitä, varaa mukaan kolikoita.
 

Jotta osaamme varata oikean määrän kahvitarpeita, ilmoittaudu osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com. Jos et tiedä vielä lauantain aikataulujasi, paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta.

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Syyskokous

 

Syyskokous pidetään Mannen saunalla lauantaina 26.11.2016 kello 18 alkaen osoitteessa Mannenkatu 1 B, Oulu. Kokouksessa muun muassa valitaan tulevan vuoden hallitus. Tervetuloa!

 

Pohjois-Suomen S2-opettajien kevätkokous ja hengailuilta 21.5. Mannen saunalla

 

Tervetuloa Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n kevätkokoukseen 21.5. Mannen saunalle osoitteeseen Mannenkatu 1 B Oulu. Kokoustamme viideltä ja kokouksen jälkeen ilta liukuu leppoisaksi S2-opettajien hengailuillaksi, johon kaikki ovat tervetulleita vaikkeivat osallistuisikaan itse kokoukseen. Paikalla on sauna, joten oma pyyhe mukaan jos haluat saunoa. Myös pikkupurtavaa voi tuoda, ettei hengaillessa pääse naposteltavanhimo yllättämään liian pahasti. Voimme olla saunalla ainakinpuoleenyöhön asti ja miettiä sitten, jatkuuko ilta muualla. Alla vielä esityslista.

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n kevätkokous 2016

Aika: 21.5. klo 17:00
Paikka: Mannen sauna, Mannenkatu 1 B Oulu (entinen OYY:n toimisto, samassa pihassa ravintola Rauhalan kanssa).

Esityslista:
1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan ja kahden ääntenlaskijan valinta.
3. Laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Esityslistan hyväksyminen kokouksen työjärjestykseksi
5. Ilmoitusasiat
6. Oppilaitosten kuulumiset
7. Toimintakertomus
8. Tilinpäätös ja toiminnantarkastajien lausunto
9. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
10. Aloitteet
11. META
12. Kokouksen päättäminen

 

S2-opetuksen ajankohtaiset kuulumiset -koulutuspäivä

 

Paikka: Oulun yliopisto, sali HU 106 (humanistinen tiedekunta)
Aika: lauantai 16.4.2016 kello 10.00 - 16.00
Kesto: 6 h

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1782738951954069/

Osallistumismaksu: 6 € / 10 € 
(alennettu hinta Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n jäsenille ja opiskelijoille)
Maksun maksaminen: käteisellä paikan päällä tai yhdistyksen tilille to 14.4.2016 mennessä.

Ilmoittautumislomake ja maksuohjeet: http://goo.gl/forms/ryoixGM28p

Ohjelma:

10.00 kahvi ja ilmoittautuminen

10.15-12.00 Leena Nissilä, Opetushallitus

12.00-13.00 omakustanteinen lounas, ravintola Central Station

13.00-15.00 Leena Nissilä, Opetushallitus

15.00-15.15 tauko

15.15-15.45 Antti Koistinen, Oulun kaupunki

15.45-16.00 Loppukeskustelu

Opetusneuvos, FT Leena Nissilä on vapaa sivistystyö ja kulttuuriryhmien koulutus -yksikön päällikkö Opetushallituksessa. Hän on vastannut Opetushallituksessa maahanmuuttajien koulutusta koskevien opetussuunnitelmien perusteiden laadinnasta eri kouluasteille. Hän kertoo muun muassa akuutista turvapaikanhakijatilanteesta ja siihen vastaamisesta. Lisäksi hän puhuu uusista valmistavan opetuksen ja perusopetuksen opetussuunnitelman perusteista sekä aikuisten maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen uusista toteutusmalleista.

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden vs. kulttuuriryhmien palveluiden koordinaattori, HTM Antti Koistinen kertoo valmistavan opetuksen tilanteesta Oulussa nyt ja valottaa myös tulevaisuuden näkymiä.

Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi sekä valmistavan opetuksen opettajat, perusopetuksen S2-opettajat, kotoutumiskoulutuksen ja vastaanottokeskusten opettajat ja kaikki muut koulutuspäivästä kiinnostuneet!

Halukkaille kirjoitamme osallistumistodistuksen koulutuspäivästä.

Kiitokset Oulun yliopiston suomen kielen oppiaineelle ja opiskelijajärjestö Suma ry:lle yhteistyöstä koulutuksen järjestämisessä!

Kysymyksiä voit laittaa osoitteeseen pss2hallitus@gmail.com.

Lämpimin terveisin
Pohjois-Suomen S2-opettajat ry

 

Pikkujoulut

 

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry on perinteisesti pitänyt pikkujoulut tammikuussa. Teemme niin myös tänä vuonna. 

 

Pikkujoulut pidetään lauantaina 9.1.2016 kello 18.30 ravintola Crecianissa Oulussa (Kirkkokatu 55).

 

Ilmoittaudu pikkujouluihin 4.1.2015 kello 17.00 mennessä alla olevalla lomakkeella, jotta osaamme kertoa ravintolalle tulijamäärän.

 

http://goo.gl/forms/59wWbq2zyn

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

KOTOUTTAMISVERKOSTO OULUSSA LA 18.4.2015

 

Tervetuloa Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n koulutuspäivään Kotouttamisverkosto Oulussa. Koulutuksen tavoitteena on saada yleiskuva siitä, ketkä kaikki Oulussa toimivat maahanmuuttajien parissa. Toivomme myös keskustelua S2-opettajien ja puhujien kesken.

 

AIKA JA PAIKKA

Koulutus on lauantaina 18.4.2015 Oulun yliopistolla salissa PR101 kello 9.30 - 15.30. 

 

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSU

Ilmoittaudu tällä lomakkeella sunnuntaihin 12.4.2015 mennessä. Saat lähempänä koulutuspäivää vahvistuksen ilmoittautumisestasi sähköpostilla.

Osallistumismaksu on 10 €,  Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n jäsenille ja opiskelijoille 8 €. 

Maksa osallistumismaksu tilille tai käteisellä paikan päällä. Myös yhdistyksen jäsenmaksun voi maksaa käteisellä koulutuspäivässä.

Maksuohjeet

Saaja: Pohjois-Suomen S2-opettajat ry

Tilinumero: FI32 5741 3620 5627 41

Summa: 10,00 tai 8,00 euroa

Viesti: Koulutuspäivä, osallistujan nimi

 

ALUSTAVA OHJELMA

(Muutokset ovat mahdollisia. Iltapäivä tarkentuu vielä.)

 

9.30 Aamukahvi salissa PR101

9.45 Tervetulosanat 

           (Pohjois-Suomen S2-opettajat, Tanja Seppälä)

10.00 Oulun kaupungin kotouttamispalvelut 

             (monikulttuurisen työn koordinaattori Priyanka Sood)

10.40 Oulun kaupungin maahanmuuttajien sosiaalityö

            (palveluesimies Jouni Röntynen)

11.10 Oulun kaupungin maahanmuuttajien terveydenhoitopalvelut 

              (terveydenhoitaja Ulla Manninen)

11.40 Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut 

             (kulttuuriryhmien palveluiden koordinaattori Raimo Salo)

 

12.10 Ruokatauko 

             Omakustanteinen lounas Aularavintolassa. Hinta on 7,40 € (opiskelijat 4,54 €).

12.50   Päiväkahvi salissa PR101

 

13.00 Luetaan yhdessä -verkosto

13.25 Suomen Punainen Risti, Oulun osasto 

            (tiedottaja Iina Virtalaakso)

13.50 Vuolle Setlementti, Oulu

             (yhteisötyöntekijä Aruna Somani)

14.15 Tauko

14.25 Monikulttuuriset siskot ry 

             (Luz Peltoniemi)

14.50 Oulun seurakunta

             (kansainvälisen työn pastori Stiven Naatus)

15.15 Loppukeskustelu maahanmuuttajien kotouttamisesta ja kotoutumisesta

15.30 Lopetus

 

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

SYYSKOKOUS 8.12.

 

Pohjois-Suomen S2-opettajien sääntömääräinen syyskokous pidetään maanantaina 8.12. klo 17.00 alkaen Koskelan koululla osoitteessa Tullimiehentie 8, 90560 Oulu.

 

Syyskokouksen aluksi saamme kuulla asiantuntijavieraanamme Raimo Saloa, joka puhuu meille otsikolla "Opettajien osaamisen ja opetuksen kehittäminen perusopetukseen valmistavassa opetuksessa".

(Raimo Salo väittelee aiheesta perjantaina 12.12. kello 12.00, KTK112.)

 

Tarjoilu toteutetaan nyyttäreinä, tuothan mukanasi jotain pientä purtavaa. Yhdistys tarjoaa kahvia ja teetä. Järjestämme myös arpajaiset jouluisine voittoineen.

 

Kaikki mukaan, niin uudet kuin vanhatkin jäsenet! Osallistumalla kokoukseen saat toiveesi parhaiten kuuluviin. Pienen, alkutaipaleellaan olevan yhdistyksen jokaista jäsentä tarvitaan.

 

Terveisin

Suvi Lehtinen

puheenjohtaja

 

Syyskoulutus la 29.11. Oulussa 

 

ERIYTTÄMINEN S2-OPETUKSESSA

 

Eriyttämisen tarve on varmasti jokaiselle S2-opettajalle tuttu, sillä työssään heidän täytyy jopa päivittäin pohtia, miten ottaa eritasoiset ja -taustaiset oppijat huomioon.

 

Koulutuspäivässä pureudutaan eriyttämiseen puheenvuorojen, yleisen keskustelun ja työryhmätyöskentelyn kautta. Tilaisuudessa jaetaan ideoita ja hyviä käytäntöjä, joiden avulla jokainen voi kehittää opetustaan.

 

Tilaisuus järjestetään lauantaina 29.11. kello 10.00–15.15 PSK-Aikuisopiston tiloissa (Kansankatu 47 B, 3. krs). Koulutuksen osallistumismaksu on 15 euroa, ja hintaan sisältyy lounas ja kahvit/teet. Opiskelijoille tapahtuma on ilmainen.

 

Tapahtumaan täytyy ilmoittautua viimeistään 20.11. Ilmoittaudu tällä lomakkeella. Muista ilmoittaa allergiat ja erityisruokavaliot. Kysymme myös, oletko opiskelija. Koulutusasteen kertominen on vapaaehtoista, mutta auttaa työryhmien ennakoimisessa.

 

Osallistumismaksu (15 euroa) maksetaan Pohjois-Suomen S2-opettajien tilille (FI32 5741 3620 5627 41) niin ikään viimeistään 20.11. Kirjoita viestikenttään ”Koulutuspäivä 29.11. ja oma nimesi”.

 

Koulutuspäivän alustava ohjelma:

10.00              Aamukahvi

                       Tilaisuuden avaus ja alustus päivän aiheeseen (Suvi Lehtinen)

10.30              Asiantuntijapuheenvuoro eriyttämisestä (Marja-Liisa Penttilä, ammatillinen erityisopettaja)

11.45              Eriyttäminen lasten ja nuorten perusopetuksessa (Outi Laitinen ja Helena Nissilä)

12.30              Lounas: intialaista ruokaa tapahtumapaikalla

13.15              Eriyttäminen luku- ja kirjoitustaidon opetuksessa (Tanja Seppälä ja Saara Al-Khanji)

14.00              Iltapäiväkahvi ja keskustelua työryhmissä

14.45              Koulutuspäivän yhteenveto

15.15              Tilaisuus päättyy

 

LYHYESTI

Aika: la 29.11. klo 10.00-15.15

Paikka: PSK-Aikuisopisto, Kansankatu 47 B, 3. kerros.

Hinta: 15,00 euroa

Ilmoittautuminen ja maksu 20.11. mennessä.

 

Lämpimästi tervetuloa koulutukseen!

 

Terveisin

Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n hallitus

 

Kevätkokous tiistaina 27.5.2014

 

Pohjois-Suomen S2-opettajien sääntömääräinen kevätkokous pidetään 27.5. klo 17.00 alkaen OAKK:lla osoitteessa Puistokatu 34, Oulu (Heinäkengän talo). 
 

Tule mukaan suunnittelemaan syksyn toimintaa!
 

 

Menneitä tapahtumia:

Lauantaina 10.5. kello 9.00 - 15.00 Maahanmuuttajien koulutuspolku -koulutus

Lauantaina 10.5. Pohjois-Suomen S2-opettajat ry järjestää Oulun yliopistolla koulutuspäivän teemalla ”Maahanmuuttajan koulutuspolku”.

Koulutuspäivässä eri oppilaitoksissa työskentelevät suomi toisena kielenä  -opettajat esittelevät, millaista kielikoulutusta maahanmuuttajille on tarjolla, millaista osaamista eri oppilaitoksissa ja koulutuksissa tavoitellaan ja mihin maahanmuuttajat jatkavat koulutusten päätyttyä. Päivän aikana tutustutaan lasten esi- ja perusopetukseen sekä aikuisten perusopetukseen, valmistavaan koulutukseen, työvoimapoliittiseen koulutukseen ja  vastaanottokeskusten tarjoamaan suomenopetukseen.

Tilaisuus on suunnattu kaikille, jotka haluavat kattavan ja tiiviin katsauksen maahanmuuttajien polusta toimivaan kielitaitoon ja kotoutumiseen. Koulutus keskittyy Pohjois-Suomen koulutustarjontaan. Koulutuksessa on myös tilaa keskustelulle ja kysymyksille. Päivän ohjelma on alla.

Ilmoittautumisia pyydetään 5.5. mennessä seuraavalla lomakkeella: https://docs.google.com/forms/d/1keEUQNZ1KSSR3fTm6Zvz_FlqP3VBG0H3cRArwunoHW4/viewform. Tervetuloa mukaan myös, jos et ole ehtinyt ilmoittautua!

Koulutus on maksuton Pohjois-Suomen S2-opettajat ry:n jäsenille ja kaikille opiskelijoille. Muilta osanottajilta pyydämme 10 euron osallistumismaksun, joka maksetaan 10.5. mennessä yhdistyksemme tilille FI32 5741 3620 5627 41. Viestikenttään voi merkitä "Koulutuspäivä 10.5. / Oma nimesi".

Koulutuspäivä järjestetään Oulun yliopistolla salissa PR101. 

Koulutuspäivän ohjelma

9.00 - 9.45 Koulutuspäivän aloitus
Kahvia, teetä ja sämpylää sekä tervetulosanat
Tuire Leinonen: Maahanmuuttajan tarina

9.45 - 12.00 S2-koulutusten esittelyt
Helena Nissilä: Valosta perusopetukseen
Jaana Seppä: Peruskoulu - Aikuisten perusopetus
Sanna Matikainen: Aikuiskoulutus väylänä työelämään
Kaisa-Leena Kaikkonen: Turvassa?!
Jaana Isohätälä: Suomea korkea-asteella


12.00 - 13.00 Lounastauko
Yliopiston Aularavintolassa voi lounastaa omakustanteisesti. Lounaan hinta on 7,22 euroa ja ruokalistan mukaan tarjolla on cheddartäytteistä kalarullaa, jauhelihavuokaa, soija-kasvispataa ja kasviskeittoa.

13.00 - 14.15 Keskustelua työryhmissä
Kahvia ja teetä tarjolla. Keskustelua ryhmissä aamun alustuksista ja puheenaiheista.

14.15 - 15.00 Yhteenveto
Yhteenveto päivän puheenaiheista ja työryhmäkeskusteluista.
 

 

Lauantaina 12.4.2014: Oulussa Puistokadulla OAKK:lla klo 13.00 alkaen opetusmateriaalin askarteluiltapäivä (Heinäkengän talo, Puistokatu 34).

Tulethan sinäkin! Toteutetaan niitä hienoja ideoita, joita aina tulee siirrettyä sopivampaan ajankohtaan ja saadaan toisilta hyviä vinkkejä. Otathan omat onnistuneet materiaalisi muiden ihailtaviksi (ja kopioitaviksi). Yhdistys tarjoaa kartongit, liimat, sakset ja tussit sekä mahdollisuuden laminoida kortteja, 
Ilmoittautuminen suvilehtinen@yahoo.com

Talon puolesta kahvia ja teetä, muu tarjoilu nyyttikesteillen.

Priyanka Sood kertoo Oulun kaupungin kotouttamissrategioista ja Villa Victorista.
Palveluesimies Jouni Röntynen kertoo Oulun kaupungin maahanmuuttajien sosiaalipalveluista.
Terveydenhoitaja Ulla Manninen kertoo maahanmuuttajien terveydenhoitopalveluista.
Luetaan yhdessä -verkoston Jaana Salomäki kertoo Oulun toiminnasta.
SPR:n tiedottaja Iina Virtalaakso kertoo Oulun osaston maahanmuuttajatoiminoista, esimerkiksi asumisavusta ja ystävätoiminnasta.
Koulutustapahtuman osallistujia.

 

Kotouttamisverkosto Oulussa -koulutuspäivä 18.4.2015

 

Eriyttäminen S2-opetuksessa 29.11.2014

Tuntematon tiedostomuotoLeena Nissilä Oulu 16.4.2016.pptx (1.1 MB)
Tuntematon tiedostomuotoOPH kotoutumiskoulutuksen toteutusmallit 15.3.2016 final.pptx (232 kB)
Tuntematon tiedostomuotoKoulutus_lapset_aikuiset kaavio 27012016.pptx (428 kB)
PDF-tiedostoEriyttämisestä.pdf (304 kB)
Marja-Liisa Penttilä, FM, ammatillinen erityisopettaja, Luovi.
PowerPoint-esitysEriyttäminen LUKI-koulutuksessa.ppt (785 kB)
Saara Al-Khanjin ja Tanja Seppälän diaesitys
MS Word -tiedostoMateriaalivinkit (eriyttäminen).doc (59 kB)
MS Word -tiedostoTyöryhmäkeskustelujen satoa.doc (20 kB)

Maahanmuuttajien koulutuspolku -koulutuspäivän10.5.2014 diat

Tuntematon tiedostomuotoVastaanottokeskus.pptx (1.2 MB)
Kaisa-Leena Kaikkosen diat
PDF-tiedostoValosta perusopetukseen.pdf (95 kB)
Helena Nissilän diat
PowerPoint-esitysOulun aikuislukion perusaste ja luva.ppt (2.0 MB)
Jaana Sepän diat
Tuntematon tiedostomuotoAikuiskoulutus väylänä työelämään, OAKK.pptx (3.8 MB)
Sanna Matikaisen diat